Comment

5 hyvää syytä kokeilla potkunyrkkeilyä

1. Monipuolisuus

Tuleeko mieleen toista lajia jossa juostaan lenkkejä, tehdään vatsoja, sparrataan ja hypitään narua? Sitä kun kerran nyrkkeilee itsensä kuntoon, niin pärjää missä tahansa, mutta monen muun lajin harrastajalla voi alkuun tulla nyrkkeilytreeneissä vähän hiki.

2. Edullinen

Oliko Rockyllä muuta kuin kananmunia ja verkkarIt? Hyppynaru ja hanskat ei paljoa maksa ja niistäkin vaan hanskat on pakolliset. Ne muutamat kympit mitä kaudesta pitää maksaa on pikkurahoja verrattuna salikorttiin ja moneen muuhun lajiin. Askeettisuus on osa lajin suolaa. Ei palautumisjuomat, selfiet tai gojimarjat.

3. Kansallinen taso on kova

Missä muussa lajissa saa maailmanmestarilta yksityistunteja parilla kympillä ja ryhmäliikuntaa vieläkin halvemmalla.

4. Halpa ahdistuslääke

Salille tulessa voi joskus vähän sade masentaa ja työpäivä tuntua hartioissa. Aika nopeasti ne murheet katoaa kun hanskat paukkuu ja treenin jälkeen on sellainen olo, että aamulla vetästään arkea turpaan.

5. Demokraattinen laji

Joku päivä nyrkkeilylle myönnetään Nobel-palkinto kaikesta siitä työstä mitä se on nuorten syrjäytymisen eteen maailmalla tehnyt. Kaikilla on varaa tulla nyrkkeilemään, kenenkään tausta ei ole este ja pankinjohtaja tottelee samaa kelloa kuin muutkin.

Comment